Team

Graag stellen we hieronder ons enthousiaste team aan je voor.

Het team van Brink Oefentherapie en Brink Kindertherapie bestaat uit drie oefentherapeuten Cesar, één oefentherapeute Mensendieck en twee fysiotherapeuten. Alle therapeuten hebben hun eigen specialisaties. 

Milou Mulders is als oefentherapeute Cesar, kinderoefentherapeute en Schroth therapeute werkzaam op de locatie in Helmond. Manou van den Boogaard werkt ook op deze locatie als kinderfysiotherapeute.

Monique Luijten (kinderoefentherapeute en Schroth therapeute) en Tamara Maas (kinderfysiotherpeute) werken op de locaties Eindhoven en Bladel.

Annicka Peters werkt als oefentherapeute Mensendieck en Schroth therapeute in Eindhoven.

Melanie van Krieken werkt als kinderoefentherapeute op de Antoon van Dijkschool. 

Wij staan allen ingeschreven in het kwaliteitsregister voor Paramedici en zijn lid van de beroepsvereniging VvOCM en KNGF.

Milou Mulders

Sinds 2009 ben ik werkzaam als oefentherapeut Cesar. Wat ik mooi vind aan het vak is om mensen met kleine aanpassingen te laten ervaren hoe ze beter kunnen bewegen. De patiënt in totaal zien, niet alleen de klacht, maar ook de persoon erachter is erg belangrijk om samenwerkend te ontdekken wat werkt voor die persoon, zodat mensen weer plezier kunnen beleven aan bewegen.
Het werken met kinderen vind ik altijd al leuk en in 2012 heb ik de opleiding kinderoefentherapie afgerond. Bij kinderen staat het plezier voorop, uitdagen op niveau en een veilige omgeving om te kunnen groeien en zelfvertrouwen op te doen. Als ze eenmaal voelen wat ze kunnen gaat het vaak heel snel! Het contact en communicatie met de omgeving van het kind, zoals ouders, leerkracht en andere zorgprofessionals vind ik een belangrijk aspect van de therapie.
In 2016 heb ik me verder gespecialiseerd tot Schroth therapeut. Een scoliose specifieke therapie, waardoor je nog preciezer de scoliose kunt aanpakken. Leuk hieraan vind ik dat de patiënt met scoliose ook een bewustwording doormaakt over het eigen lichaam, hoe werkt die wervelkolom van mij eigenlijk? En hoe kan ik mijn houding en bewegen zo aanpassen in het dagelijks leven dat dit het beste is voor mijn rug. Hierover meedenken en coachen is vaak een heel betrokken proces waar ik veel energie uithaal.

Tamara Maas

Mijn naam is Tamara Maas en ik woon met mijn man en 4 zonen in Eersel. De basisopleiding fysiotherapie volgde ik in Utrecht en behaalde in 1993 mijn diploma. Vrij snel daarna startte ik mijn eigen praktijk in Eersel. 

Daarna heb ik jaren een middelgrote praktijk geleid in de Brink. In die tijd volgde ik de opleiding kinderfysiotherapie aan de Avans hogeschool in Breda en Nijmegen en sinds 2002 werk ik als kinderfysiotherapeut.

Monique en ik zijn een samenwerking aangegaan in Brink Kindertherapie omdat we beide meerwaarde zien in het combineren van onze vakgebieden. Voor mij is het een manier om mij verder te professionaliseren en nieuwe activiteiten te ontwikkelen om kinderen nog beter te kunnen begeleiden en behandelen.

Het leuke van mijn werk is de dynamiek van kinderen. Het is een uitdaging om bij elk kind weer een manier te vinden die het stimuleert en motiveert om eruit te halen wat er in hem of haar zit op een manier die het kind plezier laat beleven. Het meenemen van ouders is hierbij is een belangrijk onderdeel van mijn werk.

Ik werk in onze vestigingen in Bladel, Eindhoven en op de Taalbrug.

Monique Luijten

Ik ben Monique Luijten. Direct na het behalen van mijn diploma Oefentherapie Cesar in 2005 ben ik gestart met werken op de Antoon van Dijkschool en in een reguliere praktijk. In 2011 heb ik de specialisatie tot Kinderoefentherapeute afgerond met de post-HBO opleiding.

Vooral het enthousiasme en plezier wat kinderen kunnen beleven in bewegen maakt het een hele leuke baan voor mij. Als therapeut wil ik kinderen hier dan ook graag mee helpen. Bewegen moet voor iedereen leuk en fijn zijn.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd scoliose en Schroth therapeute. De opleiding Schroth Beste Practice en de driedimensionale Scoliose therapie in Bad Sobernheim heb ik afgerond in 2015 en 2016. Inmiddels heb ik veel ervaring opgebouwd in het behandelen van scoliose patiënten van jong tot oud en van lichte tot ernstige curven.

Ik ben werkzaam op de Antoon van Dijkschool, op de locatie in Eindhoven en de locatie in Bladel.

Manou van den Boogaard

Mijn naam is Manou van den Boogaard. Ik ben sinds 2017 werkzaam als Fysiotherapeut. Ik heb altijd al het idee gehad om uiteindelijk met kinderen te gaan werken en ben in 2018 gestart met de Master Kinderfysiotherapie. In de afgelopen tijd heb ik veel ervaring op kunnen doen in het behandelen van kinderen met verschillende problemen zoals zuigelingen met een voorkeurshouding, hypermobiliteit, sport gerelateerde klachten, schrijfproblemen en algehele motorische ontwikkelingsproblemen.

Het leuke aan het werken met kinderen vind ik dat het iedere keer anders is. De therapie wordt veel in een spelvorm gedaan waardoor je ook je creativiteit moet gebruiken. Je bent veel bezig met hoe kan ik de oefeningen zo leuk mogelijk maken zodat het kind er ook plezier in heeft en toch de uitdaging erin houden. Daarnaast vind ik het leuk en belangrijk om samen te werken met ouders en leerkrachten om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Melanie van Krieken

Mijn naam is Melanie van Krieken. In juni 2014 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool van Utrecht. Vanaf februari 2015 ben ik werkzaam in deze praktijk in Helmond waar ik volwassen en kinderen behandel. In 2017 heb ik de post-hbo voor kinderoefentherapie afgerond. 

Ik hou van bewegen en sporten. Voetbal is een grote passie van mij. Het afgelopen jaar heb ik me ingezet als verzorger van dames 1 te Vinkel. Hiervoor heb ik de cursus sportmassage gevolgd en behaald in juni 2015. Stimulerende-, herstelbevorderende- of ontspanningsmassages zijn onderdelen die hierin aan bod zijn gekomen. Mocht je interesse hebben kun je hiervoor ook altijd een afspraak in de praktijk maken! Want ik zet mensen graag (weer) in beweging. Want bewegen is goed, maar goed bewegen is nog belangrijker!

Annicka Peters

Mijn naam is Annicka Peters. In 2008 ben ik afgestudeerd aan de opleiding oefentherapie Mensendieck. Na mijn afstuderen heb ik me gespecialiseerd in het coachen van mensen met chronische klachten, MS-zorg en scoliose. 

In 2015 heb ik samen met Monique de Schroth Best practice opleiding van dr. Weiss in Nijmegen gevolgd en goed afgerond. In 2017 volgde de Schroth – opleiding aan de BSPTS in Barcelona. In het najaar van 2020 staat de SEAS cursus in Servië op de planning.

Tot voor kort had ik een eigen praktijk in Waarle en Eindhoven. Ik ga nu een nieuwe uitdaging aan bij Brink Oefentherapie. Onze kennis en kunde op het gebied van scoliose gaan we bundelen zodat we de zorg rondom scoliose verder kunnen verbeteren!